MIKA Gruppen söker HSEQ-konsulter

MIKA Gruppen växer! Välkommen med din ansökan om du känner att det vore en rolig utmaning att jobba med oss. 

288667095 563105785215853 1758930141751174121 N

Vill du göra skillnad inom industri och industrinära företag avseende deras förbättringsarbete inom hållbarhet? Brinner du för att hitta kostnadseffektiva lösningar som tillgodoser såväl kundens behov av produktionsresultat som myndigheters och övriga intressenters kravställningar? Har du erfarenhet av systematiskt arbete utifrån lagkrav och ISO-standarder inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö (HSEQ)? Förstår du möjligheterna med att strukturera, effektivisera och profilera verksamheter och ser hur det skapar kundnytta? Gillar du att fånga upp ostrukturerade problem för att vända dem till möjligheter? Är du en person som gör klart det du har påbörjat? Tycker du att det är en självklarhet med ordning och reda för att få bästa resultat? Får du liksom vi energi av att arbeta med att hjälpa världen snabbare framåt i omställningen mot det hållbara samhället?

Om rollen/Dina arbetsuppgifter
Din roll kommer att vara mycket varierande. Du kommer hantera uppgifter som exempelvis (men inte begränsat till):

  • projektledning
  • processkartläggning
  • riskanalyser
  • identifiering och efterlevnad av lagar och andra krav inom miljö och arbetsmiljö
  • kemikaliehantering
  • tillståndsansökningar
  • skyddsrondering
  • genomföra interna revisioner
  • myndighetskontakter
  • stöd vid externa revisioner

En stor del av din arbetstid kommer att disponeras ute på fältet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är Hudiksvall med möjlighet att jobba hemifrån vissa dagar. Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil i tjänsten.

Vem är du?
Vi letar efter dig som på ett handlingskraftigt och förtroendeingivande sätt kan bygga och utveckla hela/delar av ledningssystem (miljö, kvalitet och arbetsmiljö) utifrån våra kunders målsättningar och strategier samt deras intressenters och ISO-standarders krav. Du känner dig trygg med att arbeta nära såväl ledningsgrupper som arbetstagare. Du har en entusiasmerande roll så det är viktigt att du besitter god kommunikativ förmåga. Du ska fungera som ett tryggt stöd för våra kunders arbete med att leda, planera, kontrollera och analysera sin verksamhet för faktabaserade strategiska beslut.

Vi söker en person som har en passion för systematiskt utvecklingsarbete inom HSEQ-området. Du är en "doer" med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och ser det som naturligt att samverka tillsammans med andra. Du är flexibel och prestigelös samt trivs i en utvecklande miljö där vi lär oss av varandra. Du förväntas ha ett rådgivande och lyssnande förhållningssätt. Vi värderar dina personliga egenskaper högt.

För att lyckas i din roll behöver du en högskole- eller universitetsexamen inom naturvetenskap eller teknik eller motsvarande kompetens. Du behöver ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift).

Senast uppdaterad 09 november 2022