Utbildningar och föreläsningar

MIKA Gruppen erbjuder utbildningar och föreläsningar för er verksamhet, med inspiration, workshops och massor av fakta inom hållbarhetsområdet. 

Books 2606859 1920 Smaller

Att ha rätt kompetens i organisationen är a och o för ett effektivt och utvecklande hållbarhetsarbete. Tillgång till duktiga utbildare inom olika områden är därför viktigt, och MIKA Gruppen vill därför bistå med det.

MIKA Gruppen erbjuder unika utbildningar. Du kan alltid boka ett första kostnadsfritt coaching-samtal för att hitta ditt behov.

Senast uppdaterad 01 december 2021

Start 1414148 1280 Small

Inspirationsföreläsning: Hållbarhetens grunder

Intresset för hållbarhetsfrågan ökar för varje år som går och vi har sett företag efter företag dra nytta av denna utveckling. Men hur gör man om man inte har kommit igång än? Vad är hållbarhet egentligen? Hur börjar man? Hur har andra gjort och hur kan NI dra nytta av det?

LÄS MER HÄR
Spectacular 6785250 1920 Small

Inspirationsföreläsning: Att utveckla sitt hållbarhetsarbete

Detta är föreläsningen för dig som har kommit igång med hållbarhet men har fastnat längs vägen, vill ha nya idéer eller fördjupa dig i hur hållbarhet kan gynna verksamheten på lång sikt.

LÄS MER HÄR
Construction G1bb2ca0ee 1920

Grunderna i systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)

Nog vill de flesta av oss göra rätt, för det är inte kul att ligga vaken på nätterna och ha ont i magen av oro över att ha missat någon viktig del i medarbetarnas säkerhet. Men ibland räcker inte tiden till, eller så har man helt enkelt inte kunskapen som krävs för att få till alla delar i verksamheten så bra som man skulle vilja. I denna kortkurs får du på ett begripligt och roligt sätt lära dig grunderna i systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) utifrån AFS 2001:1. 

LÄS MER HÄR
Klubba Small

Full koll på lagstiftning

Som företagsledare är du skyldig att känna till och efterleva de lagar som är relevanta för din verksamhet. De flesta tycker dock att det är svårt att få en överblick över den lagstiftning som finns och att det är mer eller mindre omöjligt att leva upp till kraven. Här går vi igenom ett bra och handfast sätt för att arbeta med lagefterlevnad inom primärt miljö och arbetsmiljö.

LÄS MER HÄR
Blocks G89c9a2970 1920 Small

Konsten att bygga ett ledningssystem

Har ni börjat fundera på att bygga ett ledningssystem? Eller har ni kanske redan kommit igång men fastnat längs vägen? Ett ledningssystem kan verka fjuttigt och enkelt när man bara ögnar igenom standarden, men för att få till ett riktigt bra och effektivt ledningssystem krävs både tid, kunskap och en skopa engagemang.

LÄS MER HÄR
Climate Change G194d22950 1920 Small

De Globala Målen och Agenda 2030

Idag är det många som pratar om hållbarhet, ett begrepp som verkligen aktualiserades genom en FN-rapport som kom 1987 och handlade om långsiktiga globala miljöstrategier. 

Agenda 2030 med de tillhörande 17 globala målen nämns också allt oftare. Men vad betyder allt detta för just dig? 

LÄS MER HÄR