Inspirationsföreläsning: Att utveckla sitt hållbarhetsarbete

Spectacular 6785250 1920 Small

Detta är föreläsningen för dig som har kommit igång med hållbarhet men har fastnat längs vägen, vill ha nya idéer eller fördjupa sig i hur hållbarhet kan gynna verksamheten på lång sikt.

När man har kommit igång med sitt hållbarhetsarbete kan man ibland uppleva att arbetet stannar av. Man kommer in i en svacka och intresset och engagemanget som fanns från början börjar dala. Här gäller det att arbeta systematiskt och att hitta guldkornen som gör att det känns värt att fortsätta, för gör man det så kommer fördelarna med hållbarhetsarbetet som ett brev på posten.

På den här föreläsningen pratar vi om hur man får sina medarbetare engagerade igen. Vad som är bäst att fokusera på i sitt hållbarhetsarbete när man har kommit en liten bit på väg. Hur man kan tänka och göra om man vill bli bättre än vad lagen säger. Konsten att arbeta systematiskt utan att det blir för stelt och hur man på ett relativt enkelt sätt kan jobba med mätning och uppföljning.

Dessutom är det av största vikt att vara medveten om både de möjligheter företaget har, men även vilka risker som föreligger, och därför går vi igenom hur en risk- och möjlighetsanalys kan se ut för att ge er perspektiv på denna viktiga punkt i ett företags säkerhet och utveckling.

Punkter från föreläsningen:

  • Få upp engagemanget hor era medarbetare
  • Fokusera på rätt saker
  • Bättre än lagen
  • Konsten att arbeta systematiskt
  • Mätning och uppföljning
  • Risk- och möjlighetsanalys

Kursen anordnas då vi har minst fem deltagare. 
Kurslängd: 1 dag
Kursavgift: 6 000 kr per person. Fika ingår men ej lunch. 
Plats: Leimirhuset, Hudiksvall
Intresseanmälan: info@mikagruppen.se

Senast uppdaterad 01 december 2021