MIKA Gruppens konsulter

Här får du bekanta dig med våra medarbetare.

Karin Hansson

Karin Hansson

 

 

Karin Hansson har ett skarpt öga för detaljer och en bred kunskapsbas inom miljörätt. Med ett förflutet som anställd på Länsstyrelsen och som miljöchef på Ljusdals kommun har hon gedigen erfarenhet av myndighetsarbete, lagstiftningsfrågor och arbetsledning. Karin bistår er i förslagsvis arbetsmiljö- och miljöplaner, tillståndsärenden och ledarskapsfrågor. 

Så här beskriver Karin sig själv:

Jag är en jordnära person som har mina rötter i Jämtland (Ås) och bor sedan flera år tillbaka i Delsbo. 1999 flyttade jag till Umeå för att studera naturgeografi vid Umeå Universitet, och därefter bar det av till Värmland för att så småningom få landa i sköna Hälsingland. Min grundutbildning handlar till stor del om biologi och geologi, och mitt arbetsliv har till stora delar handlat om att leda och utveckla mina medarbetare. Sedan starten 2020 är jag delägare och konsult i MIKA Gruppen AB.

Personligen finner jag mycket motivation i att kunna påverka och utveckla det jag arbetar med. Det spelar ingen roll om det rör sig om enkla ansökningar eller utmanade ledarskapsfrågor. Att få effektivisera, förenkla och strukturera är bland det roligaste som finns. Hållbarhet är något mycket speciellt för mig eftersom det knyter ihop miljö och arbetsmiljö med ett annat viktigt område: Ekonomi.

På fritiden ägnar jag mig åt trädgårdsodling, politik och uppdrag i tingsrätten. 

Linda Rudbäck är en lysande föredragshållare och säljare. Med stort engagemang och positiv energi tar hon hand om våra kunders behov och förväntningar. Linda hjälper er med exempelvis HR-frågor eller varför inte en verifierad egendeklaration kring organisationens samhällsansvar?!

Så här beskriver Linda sig själv:

Jag är en norrlänning som är född i Södertälje. Hur går det ihop? Som så många andra 08:or längtade min mamma efter lugnet och friheten på landet. Hon gjorde slag i saken och tog med sig min syster och mig från Södertälje till Delsbo i Hälsingland. Här växte jag upp på en bondgård med skogen, ängarna och de blånande bergen som närmsta granne och här föddes mina band till naturen.

Jag har hunnit flytta otaliga gånger och provat på olika yrken i mitt liv. Till slut föll jag tillbaka i det som ligger mig närmast om hjärtat - naturen, som jag en gång växte upp i, lockade mig till att utbilda mig till miljöstrateg vid Högskolan i Gävle. Tillsammans med mina kollegor är jag sedan starten 2020 delägare och konsult i MIKA Gruppen, där jag får dra mitt strå till stacken genom att samarbeta med företag inom alla kategorier så de kommer igång och förbättrar sitt hållbarhetsarbete. Ett roligare och mer givande jobb kan jag inte tänka mig!

Fritiden går till aktiviteter med barnen och hunden samt att jag gärna upptäcker nya platser. 

 

Linda Rudbäck

Linda Rudbäck

Bodil Nylander

Bodil Nylander

Bodil Nylander har en stor passion för att bygga hållbara, effektiva verksamheter. Att frigöra tid till kärnverksamheten genom ordning och reda genom hela kundföretaget är Bodils mål. Efter att ha identifierat kundens styrkor och svagheter sätter hon upp en anpassad och alldeles lagom utmanande färdplan framåt. Bodil ägnar sig bland annat åt att bygga/internrevidera era ledningssystem eller att ta fram er hållbarhetsrapport. 

Så här beskriver Bodil sig själv:

År 1991 flyttade jag från Dalarna till Norrbotten där jag tog examen som civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik (Luleå tekniska universitet). Sedan 1999 har jag erbjudit konsulttjänster inom hållbarhet genom eget företag. Jag har även ägt och drivit en krog med fullständiga rättigheter ute på landsbygden. Från starten 2020 är jag delägare och konsult i MIKA Gruppen AB.

Ända sedan barnsben har jag brunnit för en bra livsmiljö för oss människor. Allt hänger ihop - miljö, kvalitet och arbetsmiljö. Det finns också ett behov hos företagen att få hjälp med dessa hållbarhetsfrågor så att omvärlden blir nöjd med deras produkter och tjänster. Det är mycket stimulerande att verka som konsult och få jobba tillsammans med så många duktiga företagare inom vitt skilda områden! Min styrka är att jag kan förstå saker ur olika synvinklar, och därigenom hitta en lösning som fungerar bra för alla parter, såväl företagaren som deras kravställare. 

Sedan 2006 bor jag i Hudiksvall där jag stortrivs med närheten till hav och skog, stad och landsbygd. Min fritid ägnas åt friluftsliv, fiolspel och filmtittande.

Senast uppdaterad 29 november 2021